Clinga är valpen vi behöll efter Annie ocn SEUCH Pinnådalens Emir. Hon är en trefärgad tik med härlig mentalitet. Troligen den trevligaste och socialaste drever jag ägt och träffat. Hon började jaga ganska tidigt och har redan några harar och rådjur på sitt samvete. Alla valpar i kullen jagade redan första säsongen och driver alla både hare och rådjur. Flera av dom verkar ha lite extra kärlek till hararna.

Hon är nu meriterad på jaktprov med 1Rå. Hennes kullbror har också startat med resultatet 1+1+1 Rå, 1+2Rå samt 1Räv 1+2Rå (20 månader). Clinga är nu SEUCH (utställnings champion)! Clinga startade den 4/12 igen på jaktprov och där lyckades hon efter mycket bra sök och ett riktigt bra drev att få sin haretta 28EP (tidigare regler), hon är nu SEJCH (jaktchampion) på enbart fyra starter.

Under 2015 startade hon på två prov och fick på det ena hela 31 EP (tidigare regler).Ett fint kvitto på att kvalitén på hennes arbete är kanon.

Clinga har gått vidare från klubbmästerskapet till Wästgötakampen tre år i rad (-15,-16 och -17)

Våren 2016 har Clinga sin första valpkull (5 hanar och 3 tikar) med SEUCH Bruzadalens Cesar och än så länge ser dom helt fantastiskt fina ut. Alla valparna har startat på utställning (6 st med excellent + CK (varav en med BIR), 1 st med excellent och 1 st med VG). Tre av valparna har startat på jaktprov i unghundsklass med resultaten 3Rå, 3+3Rå och 2+3Rå. Tre av valparna har startat i öppenklass en med 1 Rå och två med 3 Rå.  

Clinga fick 1:a och HP i sin första avelsklass 😀

Vi blev så nöjda med valparna 2016 att vi gjorde en omparning med Bruzadalens Cesar 2017 (1 hane och 4 tikar). Fyra av valparna har startat på utställning 1st excellent och 3st med excellent + CK varav två har blivit BIM. En av valparna har startat i unghundsklass på drevprov 1 Rå. Två av valparna har startat i öppenklass en med 1Rå och en utan pris. 

2019-11-15 Clinga har avelsdiplom i GULD! 😀

Clingas första släpp för säsongen 2020-10-04.

Två fina drev och två avslut för Clinga 2020

Oktober 2019

Wallelyckan Clinga, Avelsklass 1:a +HP Wallelyckan Jack I, Wallelyckan Jack II, Wallelyckan Bella och Wallelyckan Isa

Valparna flyttade för tre veckor sedan och fällningen är avklarad. Maj 2017.

Maj 2017

Maj 2017

Wallelyckan Clinga

Klubbmästerskap 2015

Domare: Göran Karlén

100 minuter rådjur (1Rå)

75 minuter rådjur (2 Rå)

31 EP

Sök/upptagsarbete 4

Väckning på slag 4

Drevarbete 4

Väckning på tappt 5

Skall/hörbarhet 4

Skallgivning under drev 5

Samarbete/lydnad 5

Hunden fick upp rådjur som avspåras vid väg, som hon driver till fulltpris. Hunden kallas in på 300m. Drev 2, tar upp rådjur som drivs till ett andra pris. Hunden åter, kommer på egen återgång.

Wallelyckan Clinga

Jaktprov 4 december 2014

Domare: Stig Hellström

99 minuter Hare 28 EP

Tiken söker ut mycket bra med stor energi i utmärkta sökrundor. Återkommer till föraren efter varje sökrunda. Föraren önskade hare varför vi sökte oss till områden som vi trodde på för hare. Tiken markerar slag på flera ställen utan att det ger upptag. Efter lång söktid börjar tiken väcka och strax kom upptaget på hare. Denna drivs i fina bukter med bra kontakt i två repriser till full tid. Drevet störs av en stövare som drev skogshare. Efter att ha buktat trångt i 55 minuter byter haren buktområde och där driver hon formidabelt till hon lägger av och går löpan tillbaka från 1,3km. Vid ca 300 meter kallar föraren på sin hund som snabbt kommer till honom. En mycket trevlig tik med flera bra egenskaper. 

Sök/upptagsarbete 4 - mycket bra sök med lagom vidd i fina sökrundor med hög energi.

Väckning på slag 5 - några fåtal väckskall på slag som gav upptag.

Drevarbete 5 - Driver utan noterbar tappt, gick ur hörhåll pga en stövare som drev i provområdet samtidigt. 

Väckning på tappt 4 - Enstaka väckskall på de ej noterbara tappterna.

Skall/hörbarhet 3 - Skallet hördes inte bra pga vindstilla och duggregn och störningar av annat drev (jfr mom 3)

Skallgivning under drev 4 - Ärlig hund som ej skallar utanför löpan. 

Samarbete/lydnad 3 - Återvänder efter drev. Kallas in på återgång från ca 300m. Går lös bredvid oss till bilen i ca 2km. 

Clinga blev Champion i Vimmerby 2014

Manne och Clinga 2013

Wallelyckan Clinga i Finland

Clinga snart 2 år

Mösseberg 2014, CK jaktklass

Utställning Mullsjö 2013 CK juniorklass

Clinga vilar sig iform, juldagen 2016